17:35 / E Martë, 02 Mars 2021 / A K

Franca miraton vaksinën AstraZeneca për moshën mbi 65 vjeç

Qeveria franceze ka miratuar vaksinën AstraZeneca Covid-19, edhe për qytetarët mbi 65 vjeç, shkruan BBC, transmeton IndeksOnline.

“Njerëzit e prekur nga bashkë-sëmundjet mund të vaksinohen me AstraZeneca, duke përfshirë ata të moshës midis 65 dhe 74,” tha ministri i shëndetësisë.

Muajin e kaluar Franca miratoi përdorimin e vaksinës vetëm për nën-65 vjeç, duke përmendur mungesën e të dhënave për njerëzit e moshuar.

Që nga ajo kohë studimet kanë treguar që goditja është shumë e efektshme tek të moshuarit.


Vaksina Oxford-AstraZeneca përdoret gjerësisht në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar, por disa vende të BE-së ende po e kufizojnë atë nën nën 65 vjeç, përfshirë Gjermaninë.

Rregullatori i BE-së për barnat e ka miratuar atë për të gjithë të rriturit, por i takon secilit anëtar të përcaktojë politikën e tij të shtrirjes.

Në një zhvillim të mëtejshëm, komisioni i imunizimit i Kanadasë të hënën këshilloi kundër dhënies së vaksinës AstraZeneca mbi 65 vjeç, duke thënë se të dhënat e provave klinike për atë grup moshë ishin shumë të kufizuara./IndeksOnline/