07:31 / E Hënë, 11 Shkurt 2019

Fruti të cilin mund ta përdorni për humbje të peshës

Limonët promovohen shpesh si një ushqim për humbje peshe dhe ka disa arsye pse thuhet kështu.

Limoni përmban fibra të pektinit, e cila zgjerohet në stomak dhe ju bën të ndiheni më e plotë për një kohë të gjatë.

Por shumë njerëz nuk konsumojnë një limon të tërë dhe kjo fibër nuk gjendet në një lëng limoni, prandaj nuk ka efekt.

Në anën tjetër ka shumë teori që thonë se pirja e ujit të nxehtë me limon do t’ju ndihmojë të humbni peshë.

Uji njihet për vetitë e tij të djegien e kalorive përkohësisht, kështu që mund të jetë vetë uji që po ndihmon në humbjen e peshës dhe jo limoni.

Teori të tjera thonë se përbërjet e bimëve në limon mund të ndihmojnë në humbjen e peshës.

Hulumtimet tregojnë se komponimet e bimëve në ekstrakte limoni mund të ndihmojnë në parandalimin ose reduktimin e shtimit të peshës në shumë mënyra.

Në një studim me minjtë, të cilëve iu dha një dietë e dhjamosur iu dhanë polifenol limoni të nxjerra nga lëvozhgët. Ata patën më pak peshë dhe yndyrë të trupit sesa minjtë e tjerë.

Megjithatë, asnjë studim nuk konfirmon efektet e humbjes së peshës së përbërësve të limonit tek njerëzit.

Mos i humb