18:32 / E Shtunë, 08 Qershor 2019

G20-ta e shqetësuar për rreziqet e konfliktit tregtar SHBA-Kinë

Ekonomitë më të mëdha të botës të mbledhura në samitin e G20-ës shprehën shqetësime sot se ekonomia botërore vazhdon të përballet me rreziqet anësore në lidhje me mosmarrëveshjet mes Kinës dhe SHBA-së, pasi filluan një takim dy ditor në jugperëndim të Japonisë.

“Megjithatë G20 pranon se ekonomia botërore do të vazhdojë rritjen në gjysmën e dytë të këtij viti”, tha për gazetarët ministri japonez i Financave, Taro Aso.

“Besimi tek tregu do të dëmtohet nëse Kina dhe SHBA-ja nuk zgjidhin konfliktet tregtare”, tha Aso, i cili drejton këtë samit.