11:01 / E Premte, 15 Dhjetor 2023 / S Z

Gjërat që duhet të bëni përpara se të flini që të largoni stresin e një punë në zyrë

Nuk është sekret se ulja në tryezë gjatë gjithë ditës mund të ketë disa pasoja serioze shëndetësore-nga dhimbja e shpinës në çështje më të komplikuara si përballja me një rrezik më të madh të sëmundjeve të zemrës.

Për të mos përmendur faktin se tw rrish në një kompjuter dhe shtypja për orë të tëra me pak aktivitet fizik mund t’ju lërë të ndiheni të zbrazët.

Por është e mundur që të lehtësohet tensioni dhe dhimbjet që kaloni në zyrën tuaj në mënyrë që të flini më mirë dhe të largoni stresin e mbledhur gjatë ditës.

Përpara se të shtriheni për të fjetur ndiqni këto 3 rregulla:

Aplikoni një krem sysh: Kur shikon një ekran celulari apo kompjuteri, fytyra juaj ekspozohet automatikisht në dritën blu, e cila mund të ndikojë në gjumin tuaj, të shkaktojë probleme shëndetësore dhe mund të shkaktojë sëmundje, sipas “Harvard Medical School.”Përveç kësaj, kjo dritë e bezdisshme mund të kontribuojë edhe në plakjen e parakohshme të lëkurës, që përfshin zbehjen, rrudhat dhe humbjen e elasticitetit (sikur dielli dhe ndotësit nuk janë të mjaftueshëm për këto probleme). Akademia Amerikane e Dermatologjisë rekomandon përdorimin e një kremi për sytë për të pakësuar shenjat e plakjes në këto zona të ndjeshme.

Bëni disa ushtrime për sytë: Nëse kompjuteri juaj është ai që keni kontakt pothuajse gjithë kohës në zyrë, një studim i publikuar nga “International Journal of Health Sciences” zbuloi se mbi 70% e popullsisë përballet me një lloj symptomi të dhimbjes të syrit nga ekspozimi ndaj ekraneve të tyre.
Sipas Instituteve Kombëtare të Shëndetit, shpenzimet e disa minutave duke bërë ushtrime të thjeshta për sy të mund të ndihmojnë në luftimin e simptomave si tendosje, shikim të paqartë, dhimbje koke dhe sy të thatë, duke çuar në një gjumë më qetësues dhe një ditë më produktive të punës.

Ndryshimi i fokusit: Mbaje gishtin në një distancë të shkurtër nga sytë tuaj dhe përqendrohu në të. Pa hequr fokusin. Më pas shtrini krahun dhe shikoni muret prapa gishtit tuaj, kthejeni fokusin tuaj përsëri në gisht dhe lëvizeni drejt fytyrës tuaj. Përsëriteni disa herë.
Fokusi i afërt dhe larg: Mbajeni gishtin tuaj rreth një metër larg nga fytyra juaj dhe përqendrohuni në të. Pas 15 sekondash ose më shumë, shikoni në distancë (rreth 10 deri 20 metra larg) për 15 sekonda. Pastaj, ktheje fokusin në gishtin tënd. Përsëriteni disa herë.

Relaksohuni me disa pozicione të jogës: Fondacioni Kombëtar i Gjumit thotë se njerëzit që bëjnë joga në gjumin e tyre të natës bien më shpejt në gjumë. Joga ndihmon në këtë rasti me relaksimin dhe ju bën që të lehtësoni stresin dhe tensionin që keni grumbulluar gjatë ditës, si të tre listuara më poshtë, ndihma në relaksim dhe mund të ndihmojë në lehtësimin e tensionit dhe stresit.