07:29 / E Hënë, 10 Qershor 2019

Gjërat që nuk duhet t’i bëni para gjumit

Për një gjumë të mirë, është shumë me rëndësi që të dini çfarë të bëni e çfarë jo pak orë para se të shkoni në shtrat.

Më poshtë u sjellim dy gjëra që mund të ndikojnë për të keq në cilësinë e gjumit, nëse i bëni në orët e mbrëmjes:

Mishi

Preferohet që të hani ushqim të lehtë para gjumit, nëse nuk doni që vakti të shqetësojë gjumin. Tretja e proteinave në trup shpesh është punë intensive e vështirë, ndërsa trupi është në një gjendje tjetër duke u përgatitur për pushim.

Të brendshme shumë të ngushta

Rroba shumë të ngushta pengojnë gjumin, duke çuar në një temperaturë të rritur trupore si dhe duke zvogëluar nivelin e serotoninës. Rekomandohen pizhame të rehatshme, të gjëra dhe prej pambukut. Rrobat e ngushta mund të ngadalësojnë edhe qarkullimin e gjakut apo ndonjë mpirje sado të lehtë.

Mos i humb