11:46 / E Premte, 21 Shtator 2018

Gjërat që tërheqin seksin e kundërt si një magnet

Cilët njerëz konsiderohen më tërheqës? Gratë bjonde me sy blu dhe burra me flokë të zeza me mjekër? Ndoshta kështu. Por ka kritere të tjera që nuk janë aq të dukshme. Shkencëtarët nga vende të ndryshme po bëjnë vazhdimisht kërkime për të gjetur se çfarë duan burrat dhe gratë për njëri-tjetrin. Në këtë artikull, ne do t’ju tregojmë për këto gjëra, shkruan Bright Side, transmeton Indeksonline.

 Në këtë artikull, do të mësoni edhe për disa karakteristika personale që tërheqin seksin e kundërt.

1. Shprehja e fytyrës

2. Gjuha aktive e trupit

3. Erëa e gojës nga ushqimet

4. Një ngjashmëri me prindërit e gjinisë së kundërt


Shkencëtarët britanikë zbuluan se gratë shpesh tërhiqen nga njerëzit që kanë të njëjtën ngjyrë syri si baballarët e tyre. E njëjta gjë vlen për burrat: shpesh zgjedhin gratë që duken të ngjashme me nënat e tyre.

5. Flokët

Burrat janë të tërhequr kryesisht tek gratë me flokë të gjatë . Sipas shkencëtarëve, kjo është për shkak të evolucionit. Sepse nëse një grua ka flokë të gjatë, rritet shpejt, prandaj ndoshta është e shëndetshme për të rritur një fëmijë.

6. Muzika

7. Përafërsisht atraktivitet i barabartë

8 . Altruizmi

Sjellja altruiste është një tjetër gjë që tërheq dyja gratë dhe burrat . Shkencëtarët mendojnë se kjo është një tipar gjenetik: sjellja altruiste tregon se një person ndoshta do të jetë një prind i kujdesshëm dhe ka të ngjarë të kalojë gjenet e tyre në gjeneratën e ardhshme.

9. Madhësia e këpucëve