13:21 / E Hënë, 29 Qershor 2020 / indeksADMonline

Gjërat shtëpiake që mund të bëhen armiqtë tuaj më të këqij, nëse nuk kujdeseni për to

Janë disa gjëra shtëpiake, të cilat mund të bëhen armiqtë më të këqij nëse nuk kujdeseni mirë për to.

Kjo është arsyeja që ne duhet të kujdesemi gjithmonë për to, ose t’i ndryshojmë kur është e nevojshme.

Gota

10 artikuj shtëpiak që mund të bëhen armiqtë tuaj më të këqij nëse nuk kujdeseni mirë për to

Kafeja juaj nuk është e shijshme pa gotën tuaj të pëlqyer. Ato i përdorim çdo ditë. Nëse është me bakterie, atëherë kjo do të jetë e dëmshme për shëndetin tonë.

Dyshekët

10 artikuj shtëpiak që mund të bëhen armiqtë tuaj më të këqij nëse nuk kujdeseni mirë për to

Merimangat dhe pluhuri mund të grumbullohen në dyshekun tonë me kalimin e kohës dhe kjo mund të jetë e dëmshme për njerëzit, veçanërisht ata me alergji ose probleme frymëmarrjeje.

Kur dysheku ynë nuk është në gjendje të përsosur, ne mund të kemi probleme me gjumin dhe kjo mund të çojë në sëmundje të zemrës ose veshkave. Në përgjithësi rekomandohet që të ndryshojmë dyshekun tonë çdo 8 vjet, por gjithçka varet nga lloji i dyshekut.

Jastekët

10 artikuj shtëpiak që mund të bëhen armiqtë tuaj më të këqij nëse nuk kujdeseni mirë për to

Është e rekomanduar që duhet ndryshuar jastekët çdo 1 – 2 vjet.

Peshqirët

10 artikuj shtëpiak që mund të bëhen armiqtë tuaj më të këqij nëse nuk kujdeseni mirë për to

Nëse peshqiri juaj nuk mirëmbahet si duhet, lëkura juaj mund të acarohet, apo edhe të infektohet me baktere. Gjithashtu, sa herë që peshqir juaj është i lagur, bëhet vendi i përsosur për shumimin e mikrobeve.

Peshqiri juaj duhet të lahet pas 3 përdorimesh, për të ruajtur higjenën e duhur.

Qashafët

10 artikuj shtëpiak që mund të bëhen armiqtë tuaj më të këqij nëse nuk kujdeseni mirë për to

Ata duhet të lahen një herë në  javë për të shmangur mbrojtjen e çdo lloj sëmundjeje.

Kur nuk mirëmbahen si duhet, ata mund të krijojnë kërpudha, baktere dhe e marimanga, dhe kjo mund të jetë e rrezikshme për shëndetin tuaj, veçanërisht nëse keni astmë ose alergji./Indeksonline/