17:15 / E Enjte, 02 Gusht 2018 / indeksADMonline

Gjuriq kundërshton britanikët: Do të ketë diskutime për Kosovën në OKB

Drejtori i të ashtuquajturës Zyrë për Kosovën, Marko Gjuriq, ka deklaruar sot se është shumë e rëndësishme që në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara të diskutohet për Kosovën, pavarësisht vendimit të Britanisë së Madhe që kjo çështje të largohet nga rendi i ditës.

Ai vuri në dukje se në të ardhmen, OKB-ja me siguri do ta diskutojë këtë.

Gjuriq me rastin e vendimit të Britanisë së Madhe, e cila kryeson Këshillin e Sigurimit për të mos diskutuar në Kosovë në gusht, tha se mobilizimi diplomatik i atyre që mbështesin pavarësinë e Kosovës është në punë.

Ai tha se ka shumë mospërputhje, pasi nuk mund të thuhet se është e nevojshme të intensifikohet dialogu në Bruksel dhe nga ana tjetër të kërkohet që OKB-ja të mos diskutojë temën e Kosovës. KS i OKB-së deri më tash çdo tre muaj ka shqyrtuar raportin mbi punën e UNMIK-ut. Seanca e fundit e tillë është mbajtur më 14 maj.

Ndryshe, Britania e Madhe dhe vendet e tjera perëndimore shprehen për ndryshimin e formatit dhe dinamikës së seancave për Kosovën, si dhe për uljen e buxhetit për UNMIK-un, duke thënë se situata në Kosovë nuk paraqet kurrfarë kërcënimi për paqen dhe sigurinë ndërkombëtare.