13:41 / E Martë, 18 Qershor 2019

Gjysma e britanikëve shoqërohen vetëm me familjen kurse me miqtë një herë në muaj

Gjysma e britanikëve vuajnë nga mungesa e lidhjes dhe ndërveprimit njerëzor sipas një studimi të ri.

Sondazhi, i publikuar thotë se mungesa e ndërveprimit njerëzor po ndikon në mirëqenien e gjithsecilit.

Nga 8 mijë njerëz të anketuar në Britani të Madhe, rezultati mesatar i mirëqenies ishte 60.4 nga 100. Njerëzit u morën në pyetje në lidhje me jetën e tyre seksuale, cilësinë e gjumit, financat, marrëdhëniet dhe vendet e punës.

Çuditërisht rreth 1 në 10 (9.1%) njerëz thanë se kurrë nuk takuan shoqëri të afërm ose bashkëpunëtorë, me 21.4% duke u takuar kështu më pak se një herë në muaj. Rezultati i mirëqenies është 0.38pikë më i ulët se vitin e kaluar, të cilin ata thanë se është rënie e njëjtë sikur të kishte një 18% pagë çdo ditë.

Një tjetër 17.5% shoqërohet vetëm një herë në muaj, sipas sondazhit./Indeksonline/