17:14 / E Mërkurë, 20 Dhjetor 2017 / indeksADMonline

Google fillon bllokimin e reklamave nga shkurt i vitit 2018

Google njoftoi një nismë për të filluar bllokimin e reklamave me shfletuesin e saj në Chrome në qershor. Ky njoftim nënkuptonte se përdorimi i zgjerimeve të bllokuesve të reklamave në Chrome ka qenë në rritje dhe vazhdon ta bëjë këtë.

Meqenëse Google është një kompani që e bën shumicën e parave të saj në reklama, ajo dëshiron të sigurohet që shfletuesit e uebit të mund të kenë një eksperiencë të këndshme, pa reklama tepër të bezdisshme.

Google do të fillojë të bllokojë të gjitha reklamat nga faqet e internetit të shfaqura me shfletuesin Chrome (përfshirë reklamat e veta) duke filluar më 15 shkurt, por vetëm me një kusht: faqja e internetit nuk kalon “Standardet më të mira të reklamave” të Google. Kjo do të thotë që çdo faqe interneti që shfaq reklama që mund të jetë tepër e bezdisshme nuk do të shfaqë reklama kur shikuesi përdor Chrome.

Ju keni parë këto reklama të bezdisshme edhe më parë: reklama me faqe të plota, reklama flash, ose reklama që papritur luajnë tinguj ose video. Këto lloje të reklamave e dëmtojnë një eksperiencë të këndshme shfletimi.a