18:09 / E Diele, 20 Shtator 2020

Gripi sezonal dhe Covid-19, ballafaqimi i sezonës së dimrit

Është e vështirë dhe në shumë raste e papërballueshme që në mesin e shumë njerëzve do të dominojë covid-19 dhe gripi sezonal.

Meqenëse, simptomat janë shumë të ngjashme, mjekët apelojnë tek njerëzit që vaksinat të cilat janë në dispozicion kundër gripit (si për fëmijë e ashtu për të rriturit) t’i marrin, në mënyrë që kjo situatë të lehtësohet sado pak shkruan BusinessInsider.

Përafërsisht 30% e pacientëve të diagnostifikuar me covid-19 kanë simptoma të zgjatura dhe për këtë arsyje shumë njerëz kanë zgjedhur që të qëndrojnë në shtëpi dhe të kujdesen për shëndetin e tyre, përcjell Albinfo.ch

Në lidhje më këtë, New York-u, gjatë muajve mars-prill përjetoi një rënie të normave të imunizimit tek fëmijët në 91%.

Në anën tjetër, gjatë sezonit të gripit 2018-2019, sipas CDC-së, gripi shkaktoi rreth 43 milion sëmundje dhe 650,000 pacientë ishin të hospitalizuar.