16:22 / E Diele, 19 Janar 2020

Gruaja që strehoi mbi 600 fëmijë dhe ua mësoj atyre gjënë më të shtrenjtë, dashurinë!

Linda Hering gjithmonë dëshironte një familje të madhe. Por ajo kurrë nuk e imagjinonte që do të ushqejë më shumë se 600 fëmijë dhe ta kthejë shtëpinë e saj në një strehë të sigurt, ku çdo fëmije i jepej strehim, ushqim, veshje dhe më e rëndësishmja, sasi të pafund dashurie.

Tani 75 vjeç, Hering po ushqen fëmijë për gati pesë dekada në Johnson County, Iowa, përcjellë IndeksOnline.

Hering dhe burri i saj, Bob, filluan të ushqenin të pastrehë kur ata jetuan në Oksford, Iowa, dhe vazhduan ta bëjnë këtë pasi u transferuan në Tiffin.

“Shoku im më i mirë ishte duke bërë kujdes kujdestar për vajzat adoleshente dhe mendova:” Epo, do të ishte mirë të bëja të njëjtën gjë, “por unë doja fëmijë të vegjël,” tha Hering për CNN. “Kështu, unë bisedova me Departamentin e Shërbimeve Njerëzore dhe rashë dakord të marr fëmijë me nevoja mjekësore.”

Si një nënë kujdestare, Hering drejtoi një kopsht ditor për familjet lokale dhe punoi si kujdestare nate në një shkollë të mesme aty pranë. Nëse kjo nuk do të ishte e mjaftueshme, ajo gjithashtu vullnetarisht si përgjegjëse e parë për gati 50 vjet

Ajo nuk është vetëm një nënë kujdestare. Për tetë fëmijët e saj, tre prej të cilëve ishin fëmijë birësues që ajo dhe Bob adoptuan, ajo ishte thjesht “Nënë”.


Një nga ata fëmijë është 39-vjeçari Anthony Hering. Ai ishte 6 muajsh kur u vendos në familjen Hering. Kur ai ishte 3 vjeç, familja Hering zyrtarisht e adoptoi atë.

“Unë jam përgjithmonë mirënjohës për jetën që më dhanë. Ajo dhe babi të dy më kanë mësuar që familja nuk përcaktohet nga gjaku, është ai që ke në jetën tënde të duash.”


Ai tha se mamaja e tij e mësoi atë të vlerësonte dhe të kuptonte fëmijët me nevoja të veçanta.

Dy nga fëmijët e birësuar nga Hering kanë nevoja të rënda mjekësore dhe speciale. Njëri prej tyre, Dani, është plotësisht i varur nga të tjerët për kujdes. Ndërsa Dani nuk pritej të jetonte shumë pas lindjes së saj, ai tani është 29 vjeç.

Herering kaloi në ato që i pëlqen ta quajë “tipar i kujdestarisë”. Katër fëmijët e saj biologjikë kanë ushqyer fëmijë, dhe tre prej tyre ndoqën gjurmët e prindërve të tyre dhe adoptuan fëmijë të tyre. Tre nga nipërit dhe mbesat e saj kanë ushqyer fëmijë.

“Ajo ishte gjithmonë e disponueshme dhe e gatshme për një fëmijë në nevojë. Këta fëmijë zakonisht merreshin nga një situatë traumatike dhe ajo do t’i merrte ata, të sigurojë një shtrat të ngrohtë, rroba të pastra, ushqime të ngrohta, dhe dashuri, “tha Anthony.

“Ajo gjithashtu ka punuar shumë për t’i mbajtur familjet së bashku”.

Kur bëhet fjalë për frymëzimin e Heringut për të ushqyer fëmijë, ajo kishte një shpjegim: dashuri.

“Kam qarë kur fëmijët do të largoheshin nga shtëpia ime, pa marrë parasysh sa kohë kishin qenë atje. Ishte aq e vështirë për mua që të them lamtumirë. Unë gjithmonë pyesja: ‘Pse vazhdoj ta bëj këtë?’ sepse kurrë nuk ishte e lehtë t’i thash lamtumirë një fëmije. Por unë vazhdoja ta bëja atë sepse kisha aq shumë dashuri për t’u dhënë këtyre fëmijëve në nevojë “.

Herring mbart me kujtimet e saj për secilin fëmijë që ajo e ka mbrojtur dhe dashur. Një herë, tha ajo, ajo ishte thirrur nga DHS në mes të natës për të marrë tre fëmijë të vegjël që ishin braktisur.

Një kujtim tjetër është pamja në fytyrën e një vajze të re që ajo nxiti kur pa rrobat e saj krejt të reja, rrobat e para të reja që vajza e vogël tha se i ishin dhënë ndonjëherë.

Ndërsa koha e Hering si prind kujdestar ka mbaruar, ajo gëzon fotografitë dhe letrat që merr nga fëmijët që i ka ushqyer pasi të jenë birësuar. Pjesa e saj e preferuar është kur fëmijët e saj kujdestarë kthehen të vizitojnë pasi të jenë rritur./Indeksonline

Mos i humb