10:57 / E Shtunë, 26 Nëntor 2022 / A. M.

Hapet afati për regjistrimin e votuesve jashtë Kosovës për zgjedhjet në veri

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka njoftuar se sot ka filluar periudha e aplikimit për regjistrim për votim jashtë Kosovës për zgjedhjet e jashtëzakonshme për kryetar në komunat: Mitrovicë e Veriut, Leposaviq, Zveçan dhe Zubin Potok.

Sipas KQZ-së, afati i aplikimit për këtë periudhë do të përfundojë më 30 nëntor 2022.

“Gjatë kësaj periudhe, shtetasit e Kosovës që jetojnë jashtë Republikës së Kosovës mund të aplikojnë për regjistrim për të votuar përmes postës për zgjedhjet e jashtëzakonshme për kryetar në këto katër komuna. Gjithashtu, edhe ata/ato që nuk kanë shtetësinë e Republikës së Kosovës, por që kanë të drejtë të jenë shtetas të Republikës së Kosovës, sipas Ligjit për Shtetësi, mund të aplikojnë”, thuhet në njoftim.