13:25 / E Hënë, 16 Prill 2018

Haradinaj: KosovA�n dhe BullgarinA� nuk e ndanA� asnjA� temA�

Kryeministri i KosovA�s, Ramush Haradinaj, kA�rkoi nga homologu i tij bullgar Boyko Borissov mbA�shtetjen e BullgarisA� pA�r rrugA�n evropiane tA� KosovA�s, si dhe pA�r anA�tarA�sim nA� organizatat ndA�rkombA�tare dhe nA� procesin e njohjeve.

Ai gjatA� njA� takimi tha se pA�r tA� dyja vendet A�shtA� i rA�ndA�sishA�m thellimi i bashkA�punimit ekonomik dhe rruga e pA�rbashkA�t evropiane.

a�?Kosova ka nevojA� pA�r miqtA� e saj nA� procesin e liberalizimit dhe anA�tarA�simit nA� BE. Bullgaria A�shtA� njA� vend mik nga i cili presim mbA�shtetjen nA� kA�tA� proces. Kosova do tA� jetA� gjithmonA� e hapur pA�r bashkA�punim ekonomik dhe politik me kA�tA� vend. Ne e kemi dA�shmuar edhe nA� tA� kaluarA�n qA� mund tA� kemi partneritet tA� ngushtA�a�?, tha A�Haradinaj.

Kreu i Ekzekutivit tha se Bullgaria ka njA� rol tejet tA� rA�ndA�sishA�m nA� rajonin tonA� dhe Kosova A�shtA� e pA�rkushtuar pA�r marrA�dhA�nie tA� ngushta dhe bashkA�punim ekonomik dhe politik me kA�tA� vend evropian.

a�?Bullgaria e ka njA� aleat, KosovA�n! Jemi tA� nderuar me prezencA�n tuaj nA� vend dhe vendet tona nuk i ndanA� asnjA� temA�a�?, ka thA�nA� kryeministri Haradinaj.

NdA�rsa, kryeministri i BullgarisA�, Boyko Borissov, falA�nderoi Haradinaj pA�r pritjen, duke shprehur pA�rkushtimin e vendit tA� tij nA� forcimin e marrA�dhA�nieve bilaterale mes dyja vendeve, partneritetit ekonomik dhe rrugA�n e pA�rbashkA�t evropiane.

a�?Midis shteteve tona nuk ka A�A�shtje tA� hapura. Synimet tona pA�r investimet infrastrukturore dhe nA� fusha tA� tjera e kanA� nA� fokus edhe KosovA�na�?, ka thA�nA� Borissov, i cili e ftoi A�Haradinaj pA�r vizitA� zyrtare nA� Bullgari.