09:48 / E Martë, 09 Janar 2018

Helikopteri taxi, bënë fluturimin e parë në SHBA

Gjithmonë ka qenë pothuajse ëndërr të kalosh qiellin me makina personale fluturuese.

Kjo është arsyeja se pse INTEL mbylli fundvitin me një prototip të një helikopteri ajrorë me 18 rotor, i njohur si Volcopter VC200. Ai ka fluturuar shkurtë në Amerikën e veriut.

Intel tha se ajo është një makinë gjigande por edhe një “fëmijë” në vargun e taksive edhe pse është fluturuese.

“Ne  e mbaruam fluturimin e parë dhe ditën e dytë të ekzistencës” tha një zyrtarë i kompanisë së njohur.

Volocopter fluturon deri në 30 minuta dhe ka një gamë maksimale prej 17 miljesh, kurse bateritë mund ti zëvendësohen shpejt me të reja derisa të përmisohet teknologjia./Indeksonline/