14:45 / E Enjte, 30 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Holanda mbetet përkrahëse e fuqishme e Kosovës

Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha, ka pritur sot në takim ambasadoren e Holandës në Kosovë, Gerrie Willems, me të cilën ka diskutuar për thellimin e marrëdhënieve në mes të dy vendeve, me theks të veçantë, përkrahjen e procesit integrues të Kosovës.

Hoxha tha se Kosova ka prioritet të parë procesin integrues, andaj përkrahja që vjen nga Holanda është e mirëseardhur.

“Ne kemi nevojë për përkrahjen e sinqertë sikur që deri më tani ka bërë Mbretëria e Holandës, për procesin integrues euro-atlantik, me ekspertë dhe përvoja të cilat lehtësojnë këtë proces, duke siguruar zbatimin e MSA-së. Kapitujt e agjendës evropiane përfshijnë fuqizimin e sundimit të ligjit, qeverisjen, demokratizimin, zhvillimin ekonomik, fusha që vendi mik Holanda ka përvoja të jashtëzakonshme” ka theksuar ministrja Hoxha.

Ndërsa ambasadorja Willems theksoi se zbatimi i reformave të përcaktuara në MSA dhe ERA, do të kontribuojnë në zhvillimin e Kosovës dhe në ecjen përpara të Kosovës në agjendën evropiane, duke qenë instrumente kryesore dhe udhërrëfyese thelbësore për zhvillimin e Kosovës dhe për progresin e saj në rrugëtimin drejt Evropës.

Ambasadorja Willems ritheksoi se ofron mbështetje të plotë të vendit të saj, në këtë proces integrues, duke theksuar se Holanda mbetet përkrahëse e fuqishme e progresit në procesin integrues të Kosovës.