14:17 / E Hënë, 16 Prill 2018

Hoxhaj pA�r APA: MbA�shtetja e AustrisA� pA�r liberalizim tA� vizave jashtA�zakonisht e rA�ndA�sishme

ZA�vendA�skryeministri i RepublikA�s sA� KosovA�s, Enver Hoxhaj, nA� njA� intervistA� pA�r APA, ka theksuar rA�ndA�sinA� e mbA�shtetjes sA� AustrisA� gjatA� mbajtjes sA� presidencA�s sA� BE-sA�, pA�r procesin integrues tA� KosovA�s, e vecanA�risht pA�r liberalizimin e vizave.

a�?Shpresoj se liberalizimi i vizave pA�r KosovA�n do tA� jetA� njA� nga prioritetet e presidencA�s Austriake tA� BE-sA�, duke nxitur njA�kohA�sisht mbA�shtetjen e shteteve tA� tjeraa�?, ka thA�nA� Hoxhaj pA�r APA.

Hoxhaj, i cili tA� premten takoi kryetarin e parlamentit tA� AustrisA�, Wolfgang Sobotka dhe ministrin austriak pA�r EvropA�, Gernot BA?mel, tha se sa herA� qA� Austria ka mbajtur presidencA�n e BE-sA� ka pasur zhvillime interesante nA� rajon, duke pasur parasysh vA�mendjen e saj tA� theksuar nA� Ballkanin PerA�ndimor.

a�?QytetarA�t e KosovA�s e meritojnA� tA� lA�vizin tA� lirA� nA� zonA�n Schengen barabartA� me qytetarA�t e shteteve tA� tjera, e meritojnA� njA� vendim tA� qartA� nga Komisioni Evropian dhe nga shtetet anA�tare pA�r lA�vizje tA� lirA�a�?, ka thA�nA� Hoxhaj pA�r APA.