15:50 / E Shtunë, 23 Janar 2021 / Ç.Q

Hoxhaj për Kurtin e Haradinajn: Nuk mund të kemi kryeministra që prishin punë me Evropën e Amerikën

Kandidati për kryeministër nga Partia Demokratike e Kosovës, Enver Hoxhaj, ka thënës se Kosovës nuk i dihet një kryeministër si Ramush Haradinaj që sipas tij, i prishi punët me Evropën dhe një kryeministër si Albin Kurti, që sipas tij i prishi punët me Amerikën.

Ai thotë se Kosovës i duhet një kryeministër që i ruan marrëdhëniet me shtetet mike, e jo të atillë që prishin marrëdhëniet me to.

“Ne nuk mundemi më me pas kryeministra ku njëri merr në thua dhe na prish me Evropën qysh na pati prishur Ramush Haradinaj. Ia merrte mendja që mund të shtyhet me Angela Merkelin dhe me Macronin dhe i la të rinjtë, të rejat e Gjilanit dhe krejt qytetarët e Kosovës pa viza. Apo Albini i cili na prishi me Amerikën.

“Ne nuk jemi as Kina, as Rusia, as Gjermania, e cila mund të bartë këtë barrë. Ne na vyen një politikë e mençur, ne na vyjnë t’i ruajmë arritjet që i kemi arritur deri tashti bashkë”, ka theksuar ai në Gjilan ku ka takuar pensionistët në komunë.

Hoxhaj, u është zotuar pensionistëve të Gjilanit se do të ketë rritje të pensioneve dhe se do të kenë trajtim dinjitoz.

Kujtojmë se zgjedhjet e jashtëzakonshme do të mbahen, më 14 shkurt.