13:46 / E Hënë, 29 Nëntor 2021 / Medina Shala

Serbët nuk duan t’ia dijnë për stikersa në targa, qarkullojnë lirshëm pa to

Shumë serbë vazhdojnë të mos e përfillin vendimin e Ministrisë së Punëve të Brendshme në vendosjen e stikersave në targa.

Ndonëse është bërë më shumë se një muaj që nga vendimi për administrim të stikersave në targa (nga 19 tetori), nëpër qytete të Kosovës, veturat me targa serbe po qarkullojnë pa ta.

Një e tillë është parë duke qarkulluar në magjistralën Prishtinë-Gjilan, pranë Badovcit.

Vetura e tipit Alfa Romeo nuk i ka stikersat që supozohen të jenë mbi emblemën e shtetit pranë regjistrimit të targës.

Një tjetër veturë pa stikersa është hasur duke qarkulluar edhe në qytetin e Klinës.

Volkswagen me regjistrim serb po ashtu ka shmangur vendimin e Republikës ku ai po qarkullon dhe nuk ka vënë stikersa në targa.

Stikersat në targa janë si vijim i marrëveshjes mes Kosovës dhe Serbisë, të cilat obligohen të mbulojnë simbolet shtetërore në tabela të makinave si masë reciprociteti.