14:55 / E Enjte, 08 Dhjetor 2022 / L K

Humbjet në rrjetin elektroenergjetik të Kosovës bien në 15.96 për qind

Luftimi i keqpërdorimeve në rrjetin elektrik është mision ditor i kompanisë. Përkushtimi i lartë, profesionalizmi dhe mobilizimi i më shumë se 50 ekipeve në baza ditore në tërë Kosovën ka sjell rezultat në uljen e humbjeve në 15.96%

Këto të dhëna bazohen në raportin e fundit të tetorit të këtij viti, sipas së cilit nënkuptohet se nga viti 2013 sa ishin mbi 31% ato janë minimizuar në gati 50 për qind.

Ekipet tona janë të pajisura me mjetet më moderne për identifikimin e vjedhjeve të energjisë elektrike dhe arrijnë t’i zbulojnë edhe format më të sofistikuara. Pra, askush nuk mund t’i ikë regjistrimit të kilovatëve të shpenzuar, prandaj konsumatorët nuk duhet të jenë pre e joshjeve të ndryshme nga individë të papërgjegjshëm.

Forma e vetme ku ata që furnizohen me energji elektrike nuk do të kenë asnjë telashe është forma e ligjshme, përkatësisht duke regjistruar secilin kilovat përmes njehsorit që e vendos KEDS-i. Rastet e devijimit nga ligjshmëria janë duke hasur në forcën e ligjit dhe duke marrë përgjigjen e merituar.

Rastet e keqpërdorimeve dorëzohen në departamentin përkatës të KEDS-it, prej ku parapërgatiten për procedim të mëtutjeshëm në gjykatat e Kosovës.

𝐾𝑒𝑞𝑝𝑒̈𝑟𝑑𝑜𝑟𝑖𝑚𝑖 𝑖 𝑒𝑛𝑒𝑟𝑔𝑗𝑖𝑠𝑒̈ 𝑒𝑙𝑒𝑘𝑡𝑟𝑖𝑘𝑒 𝑑𝑒̈𝑛𝑜ℎ𝑒𝑡 𝑚𝑒 𝑙𝑖𝑔𝑗𝑒𝑡 𝑒 𝐾𝑜𝑠𝑜𝑣𝑒̈𝑠. 𝑅𝑎𝑝𝑜𝑟𝑡𝑜𝑗𝑒𝑛𝑖 𝑘𝑒𝑞𝑝𝑒̈𝑟𝑑𝑜𝑟𝑖𝑚𝑖𝑛 𝑝𝑒̈𝑟𝑚𝑒𝑠 𝑄𝑒𝑛𝑑𝑟𝑒̈𝑠 𝑠𝑒̈ 𝑇ℎ𝑖𝑟𝑟𝑗𝑒𝑠 𝑛𝑒̈ 𝑛𝑢𝑚𝑟𝑖𝑛 𝑝𝑎 𝑝𝑎𝑔𝑒𝑠𝑒̈: 0800 791 00, 𝑝𝑒̈𝑟𝑚𝑒𝑠 𝑒𝑚𝑎𝑖𝑙-𝑖𝑡, 𝑟𝑟𝑗𝑒𝑡𝑒𝑣𝑒 𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑙𝑒 𝑜𝑠𝑒 𝑛𝑒̈ 𝑧𝑦𝑟𝑎𝑡 𝑡𝑜𝑛𝑎. 𝑅𝑎𝑝𝑜𝑟𝑡𝑖𝑚𝑖 𝑗𝑢𝑎𝑗 𝑑𝑜 𝑡𝑒̈ 𝑚𝑏𝑒𝑡𝑒𝑡 𝑘𝑜𝑛𝑓𝑖𝑑𝑒𝑛𝑐𝑖𝑎𝑙.

𝐵𝑒̈ℎ𝑢 𝑝𝑗𝑒𝑠𝑎 𝑚𝑒̈ 𝑒 𝑚𝑖𝑟𝑒̈ 𝑒 𝑠ℎ𝑜𝑞𝑒̈𝑟𝑖𝑠𝑒̈ 𝑘𝑜𝑠𝑜𝑣𝑎𝑟𝑒, 𝑟𝑎𝑝𝑜𝑟𝑡𝑜𝑗𝑒 𝑡𝑒̈ 𝑘𝑒𝑞𝑒𝑛!

𝑇𝑒𝑙𝑒𝑓𝑜𝑛𝑖: 0800 791 00