11:02 / E Shtunë, 20 Prill 2024 / FR

Hysen Sogojeva rizgjedhet kryetar i Odës së Hotelerisë dhe Turizmit të Kosovës, Armend Deliaj kryetar i Kuvendit

Të enjten, më 18.4.2024 në Hotel “Sirius” është mbajtur Kuvendi i Dytë Zgjedhor i Odës së Hotelerisë dhe Turizmit të Kosovës.

Kuvendi është hapur nga kryetari i komisionit zgjedhor z.Afrim Muçiqi i cili duke përshëndetur të gjithë delagatët ka kujtuar se rruga e Odës deri këtu ka qenë shumë sfiduese dhe se dëshira për të përmirësuar pozitën e bizneseve ka qenë më e madhe se secila vështirësi me të cilën janë ballafaquar udhëheqësit e OHTK-së.

Delegatët e Kuvendit të Dytë Zgjedhor të OHTK-së me aklamacion kanë zgjedhur kryetar të Kuvendit z.Armend Delijaj.

80 delegatët e Kuvendit me të gjitha votat pro rizgjodhën kryetar të OHTK-së z.Hysen Sogojeva.

Me propozimin e kryetarit të Kuvendit, delegatët me të gjitha votat pro zgjodhën z.Fehmi Fetahi kryetar të OHTK-së për diasporë.

Kryetari Sogojeva ashtu siç përcaktohet në Statut të OHTK-së para anëtarëve të Këshillit Drejtues propozoi z.Sadik Gashi për pozitën drejtor ekzekutiv.

Duke vlerësuar lartë punën dhe angazhimin e tij në funksion të OHTK-së Z.Sadik Gashi u zgjodh nga Këshilli Drejtues i OHTK-së drejtor ekzekutiv.

Bazuar në propozimin e kryetarit Sogojeva Këshilli Drejtues zgjodhi 4 nënkryetarët e OHTK-së:

Këshilli zgjodhi sekretare të OHTK-së znj.Mergime Shala dhe koordinatore znj.Eglantina Nikçi.

Këshilli votoi edhe për anëtarët e kryesisë të cilët ashtu siç përcaktohet në Statut dhe rregullore delegohen nga Njësitë Rajonale dhe propozohen nga kryetari i OHTK-së.

Mnadati i të gjithë të zgjedhurve nga Kuvendi dhe Këshilli i OHTK-së do të zgjasë katër (4) vite.