11:55 / E Martë, 17 Prill 2018

I duhet tA� maskohet gjithmonA� pasi A�shtA� alergjik ndaj diellit (Foto)

Oliver Kei, shtatA� vjeA�, A�shtA� njA� nA� njA� milionA� qA� vesh njA� veshje plastike kudo qA� shkon, sepse ai A�shtA� alergjik ndaj diellit.

Oliver u diagnostifikua me gjendje tA� rrallA� gjenetike a�?Xeroderma pigmentosum XPa�� kur ai ishte 18 muaj.

FA�mijA�t qA� jetojnA� me XP shpesh quhen fA�mijA�t e hA�nA�s, sepse ata mund tA� shkojnA� jashtA� vetA�m me mbrojtA�se nga dielli.

A�rregullimi, i cili vlerA�sohet se prekA� njA� nA� njA� milionA� njerA�z nA� SHBA, do tA� thotA� se lA�kura e tij nuk mund tA� riparojA� dA�met e shkaktuara nga ekspozimi ndaj rrezeve tA� diellit dhe dritA�s tjetA�r.

Oliver ka gjithashtu 1 mijA� herA� mA� shumA� gjasa tA� zhvillojA� kancere tA� lA�kurA�s se sa personi mesatar, kA�shtu qA� familja et ij duhet tA� marrA� masa ekstreme pA�r ta mbrojtur atA�.

A�do ditA�, Oliver futet nA� materiale mbrojtA�se duke pA�rfshirA� njA� mbulesA� tA� trashA� plastike dhe doreza pA�r tA� zvogA�luar ekspozimin e tij ndaj diellit nA� qytetin e tij nA� Kaliforni./Indeksonline/