18:10 / E Enjte, 08 Dhjetor 2022 / MSH

Intoleranca ndaj laktozës te moshat pediatrike

Intolerancë ndaj laktozës quhet procesi në të cilin trupi nuk mund të shpërbëjë laktozën e kjo ndodh kur nuk ka mjaftueshëm laktazë në stomak.

Laktoza është sheqer që gjindet në qumështin e gjirit dhe në formulë. Ndërsa enzima që do duhej ta shpërbëjë laktozën quhet laktaza.

Simptomat e intolerancës ndaj laktozës te bebet dhe fëmijët paraqiten me shtim të gazrave, dhimbje dhe fryrje të stomakut dhe barkqitje.

Është me rëndësi që mjeku pediatër gastroenterolog të diagnostikoj llojin e intolerancës në laktozë e pastaj të merren masat konform rezultateve të analizave.

Në spitalin “Fati Im” mjeku pediatër gastroenterolog Dr.Halim Toro trajton cdo rast me përkushtim e profesionalizëm.

SPITALI “FATI IM “, ATY KU MREKULLIA FILLON!