20:09 / E Martë, 26 Janar 2021 / A K

Irlandë, qytetarët që s’kanë test për Covid19 do të kryejnë karantinën në hotele

Irlanda do të vendosë një karantinë 14-ditore në hotele për të gjithë njerëzit që mbërrijnë nga Brazili dhe Afrika e Jugut dhe për këdo që arrin pa prova të një testi negativ të koronavirusit, qeveria ka njoftuar, raporton Reuters.

Udhëtimi pa viza nga të dy vendet dhe nga e gjithë Amerika e Jugut është pezulluar deri më 5 mars, tha kryeministri Micheal Martin. Ministrat nënshkruan masat, të cilat synojnë të ndalojnë variantet më të transmetueshme që hyjnë në Irlandë, ndërsa zgjasin një bllokim kombëtar deri në 5 Mars. Periudha e karantinës – 14 ditë – u njoftua më vonë në një konferencë shtypi, transmeton IndeksOnline.

Irlanda raportoi tre raste të variantit të Afrikës së Jugut në fillim të këtij muaji, për të cilat zyrtarët shëndetësorë thanë se ishin përmbajtur. Asnjë rast i variantit brazilian nuk është zbuluar.

Qeveria ka thënë se do të duhen disa javë për të vendosur sistemin në vend. Sipas masave të paralajmëruara më parë, kushdo që fluturon për në Irlandë duhet të tregojë se ka pasur një test negativ / jo më të vjetër se 72 orë.

Varadkar gjithashtu tha se megjithëse qeveria nuk po përjashtonte shtrirjen e karantinës në hotel për të gjithë mbërritjet, siç kërkohet nga shumica e politikanëve të opozitës, ajo nuk do të ishte plotësisht efektive për shkak të rregullave të ndryshme përtej kufirit të hapur në Irlandën e Veriut të drejtuar nga Britanikët. Kjo gjithashtu do të krijonte çështje rreth zinxhirëve të furnizimit, shtoi ai.