15:31 / E Martë, 13 Mars 2018

Ish-agjenti i CIA-s paralajmëron turistët: Në pushime, mos rezervoni katin e parë dhe të fundit në hotele!

Drew Dwyer, një veteran i Trupave Detare dhe ish-agjent i CIA-s, ka zbuluar listën e tij të këshillave se si të udhëtojnë në mënyrë të sigurt gjatë pushimeve

Çfarë kërkoni në një dhomë hoteli – pranë pishinës? Pamje e mrekullueshme nga dritarja? E pra kjo rezulton se gjëja më e rëndësishme është se nuk duhet ta rezervoni katin e parë dhe katet e larta të fundit.

Ky është mendimi i Drew Dwyer, një veteran i korpusit të marinsave dhe ish agjent i CIA-s.

Me numrin e sulmeve terroriste në rritje në rritje, Drew ka ndarë një listë të këshillave se si të udhëtojnë në mënyrë të sigurt gjatë pushimeve.

Ndërsa disa prej tyre mund të duken si këshillat paranojë – si mbajtja e zërit të TV-së, në një vëllim të ulët në çdo kohë në rast se dhoma është duke u përgjuar.

Një nga këshilla më të rëndësishme ishte se të ftuarit duhet gjithmonë të kërkojë që dhoma e tyre të mos jetë as në katin përdhes apo në katin e lartë kur të rezervoni një hotel.

“Kati përdhes është lehtësisht i kapshëm për ndërhyrje dhe kati i lartë nuk lejon asnjë hapësirë ​​manovrimi. Kati i parë ose i dytë lejon hyrjen për shumicën e automjeteve emergjente nëse ndodh më e keqja”, tha Drew

Ai gjithashtu këshillon që të ftuarit duhet të kërkojnë një kopje të planit të shpëtimit nga zjarri që gjendet zakonisht në pjesën e prapme të derës së dhomës së hotelit sapo të kontrollojnë. Në rast të nevojës për dalje të shpejtë, ai gjithashtu mban një qese shpëtimi të mbushur në çdo kohë.

“Mbajeni një qese të vogël të mbushur me sende të domosdoshme (para, letërnjoftim, pasaportë, etj.) Paqëndrueshmëria në Lindjen e Mesme do të thotë se sulmet terroriste kanë gjasa të jenë të zakonshme në vendet perëndimore për disa vite të ardhshme. Shumë destinacione popullore pushimi si Franca, Turqia dhe Egjipti janë klasifikuar si një rrezik i lartë terrorist nga qeveria, por nuk ka ndaluar që britanikët të shkojnë atje çdo verë. Megjithatë, është e rëndësishme të dimë se çfarë të bëjmë nëse ndodhi një incident terrorist si sulmi i vitit 2015 në Tunizi, kur 30 britanikë ishin midis 38 pushuesve të vrarë. /Indeksonline/