10:47 / E Mërkurë, 13 Qershor 2018

Iu ndalua të veshin pantallona të shkurtë, këta punëtor veshin fustana (Foto)

Iu është thënë se nuk ju lejohet që të veshin pantallona të shkurta teksa punojnë në temperatura shumë të larta.

Këta punëtorë krahu janë treguar më kreativ, teksa kanë shkuar në punë jo me pantallona të shkurtë po fustane.

The workers said they were also inspired by schoolboys wearing skirts to get around a ban on shorts

Ata thanë se duke iu falënderuar të drejtave të barabarta mes grave dhe burrave, ata mund të veshin funde he fustane në punë.

Simon Miles, ka veshur fundin e farmerkes së gruas të tij, teksa po punonte si murator.

Adam Houdoire (pictured), 29, chose to go for a £10 dress from a supermarket. He said: 'I love it. It gives you far more freedom'

“Po mundohesha të gjeja një punë tjetër ashtu si të tjerët sepse po bezdiseshim nga veshjet jot ë rehatshme. Ne menduam se ishte për shëndetin dhe sigurinë. Por kuptuam se edhe femrat të punojnë punë të ndryshme nuk kanë një rregull të tillë për fundet, kështu që edhe ne kemi veshur të tillë” ka thënë ai.

Sipas tyre, tashmë që temperaturat janë rritur dukshëm është e vështirë të punosh në pantallona./Indeksonline/

The brickies - who were working in Chertsey, Surrey - were horrified by new health and safety rules forbidding shorts. But when they realised they could get around the ban by wearing women's clothing thanks to gender equality regulations, they showed up for work in skirts and frocks