23:36 / E Premte, 31 Mars 2023 / MSH

Ja çfarë i ndodh fytyrës kur flini me grim

Ndodh shpesh që vajzat harrojnë të pastrojnë grimin dhe flenë me të.

Por diçka e tillë nuk i shërben aspak lëkurës madje e dëmton atë.

Më poshtë ju tregojnë disa nga efektet negative që shkakton mbajtja e grimit për gjithë natën.

Grimi vepron si barrierë

Grimi në fytyrë duhet pastruar përpara se do të flini pasi mund të irritojë lëkurën.

Mund të shkaktojë inflamacion

Në shumicën e rasteve pudra është ajo që shkakton problemin më të madh në lëkurë. Nëse nuk pastrohet mirë ajo mund të bllokojë poret dhe të sjellë formimin e akneve dhe pikave të zeza.

Buzë të çara

Nëse flini me grim mund të ndodhë që rimeli të zbresë në sy dhe të shkaktojë irritim. Ndërsa buzëkuqi than hidratuesin natyral të buzëve.