19:22 / E Mërkurë, 06 Dhjetor 2017 / indeksADMonline

Ja për çka shfrytëzohen fëmijët e trafikuar

Sipas të dhënave të Organizatës Ndërkombëtare për Migracionin (IOM), pothuajse gjysma e rasteve të identifikuara të trafikimit të fëmijëve, fillojnë me disa prej anëtarëve të familjes, të cilët fëmijët i shfrytëzojnë për seks, për kërkim të lëmoshës dhe për punë në shtëpi.

Statistikat për rastet e trafikimit të fëmijëve që përfshijnë anëtarë të familjes, janë të bazuara në informacionin e rreth 12,000 të mbijetuarve të viktimave të trafikimit.

Ky është njëri nga informacionet më të plota të publikuara në trafikimin e fëmijëve dhe shfrytëzimin e tyre në mënyrë të paligjshme.