23:15 / E Diele, 11 Shkurt 2018

Ja si mund ta çinstaloni versionin e ri të Snap, i cili u shfaq me shumë probleme

Ja si mund ta hiqni versionin e ri të Snap që u shfaq me probleme

Versioni i ri i Snapchat po merr kritika të ashpra nga përdoruesit.

Shumë përdorues janë ankuar në mënyra të ndryshme te kompania duke bërë lutje që të rikthehet versioni i mëparshëm, apo të sjellët një version i ri.

Ankesa kryesore e përdoruesve ka qenë se ata nuk po arrijnë të gjejnë tregimet e tyre, , veçoritë e preferuara si dhe rivendosjen e postimit.

Kështu, nëse jeni një nga njerëzit që nuk jeni të kënaqur me përditësimin e fundit, atëherë përdoruesit e Android dhe iOS mund t’i ndjekin hapat e më poshtëm, të paraqitur në video për ta zvogëluar këtë problem.

Çinstalimi në Android

Këshilltari teknik ka dhënë këto udhëzime të dobishme për përdoruesit e Android, të cilët kërkojnë të kalojnë në një version më të vjetër, duke e hequr këtë të riun, i cili po paraqet problem për shumë kë.

Në mënyrë që ju mund të ktheni në një version të mëparshëm të një aplikacioni, është gjetja e skedarit të instalimit për përditësimin e mëparshëm dhe instalimin e atij versioni,

Android përdor diçka të quajtur APK (që do të thotë paktën e aplikacionit Androit) për aplikacione.

Ju mund të kërkoni në ueb për emrin e aplikacionit, numrin e versionit dhe APK-në.

Duhet të keni një kopje të skedarëve APK për çdo version të një aplikacioni që keni përditësuar.

Nëse keni një version të mëparshëm të aplikacionit në një pajisje tjetër, atëherë duhet të jeni në gjendje të nxjerrin skedarin APK prej saj.

Pasi të keni skedarin, mund të çinstaloni versionin më të ri të aplikacionit nga pajisja juaj dhe pastaj vazhdoni të kopjoni skedarin më të vjetër APK që keni gjetur në telefon ose tabletë, duke përdorur Windows Explorer (Fire Explorer)
pastaj, kopjoni atë në një dosje të re ose në dosjen Download.

Përdoruesit e Android mund të provojnë të shkarkojnë versione të ndryshme të vjetra të Snap duke klikuar këtu, si një alternativë.

Çinstalimi në iPhone:

Ndërsa, shfrytëzuesit e Apple mund të shkarkojnë një version më të vjetër nëpërmjet iTunes duke ndjekur hapat e mëposhtëm:

1. Nëse keni bërë përditësimin e SnapChat, mos e përditësoni akoma aplikacionet në iTunes. Mund përdorësh kopjen e vjetër të aplikacionit që ruhet ende në bibliotekën e iTunes.

2.Fshini aplikacionin në iPhone duke shtypur ikonën e aplikacionit për disa sekonda. Një kënd i vogël x do të shfaqet në këndin e sipërm.

3. Shtypni X në aplikacionin që dëshironi të fshini.

4.Shtypni butonin shtëpi “home” pasi aplikacioni të jetë zhdukur nga ekrani për të dalë nga modaliteti i fshirjes.

5. Pas kësaj, lidhni iPhone tuaj në kompjuterin tuaj. Hapni iTunes dhe zgjidhni pajisjen tuaj. Sidoqoftë, mos sinkronizoni në këtë kohë.

6.Klikoni butonin “Apps”. Zgjidh “Apps” në sidebar iTunes.

7. Gjeni aplikacionin që dëshironi të instaloni nga lista e aplikacioneve në iTunes. Zgjidhni opsionin “Instalo” dhe sinkronizoni pajisjen tuaj. Versioni që keni kopjuar në iTunes do të kopjohet në iPhone tuaj.

Shpresojmë që pas këtyre hapave tani të keni versionin e vjetër të SnapChat./Indeksonline/