19:55 / E Diele, 10 Shkurt 2019

Jo vetëm gishtin, ju mund të përdorni edhe veshin për të identifikuar një person ose zhbllokuar telefonin

Veshët janë aq të mirë sa shenjat e gishtërinjëve për të kontrolluar identitetin e njerëzve dhe mund të përdoren për të kapur kriminelët dhe për të zhbllokuar telefonat e njerëzve, thanë shkencëtarët.

Edhe pse organët bëhen më të mëdha gjatë gjithë jetës së një personi, ekspertët zbuluan se ata mbajnë atribute unike që i bëjnë ata identifikues të dobishëm.

Mark Nixon, një profesor i Universitetit të Southampton tha se përdorimi i veshëve të një personi për të identifikuar atë ka shumë përparasi mbi njohjen e fytyrës.

Ai i tha The Sunday Times : “Veshët kanë një strukturë të pasur dhe të qëndrueshme. [Ata] nuk vuajnë nga ndryshimet në shprehjen e fytyrës, dhe janë të vendosur fort në mes të anës së kokës, në mënyrë që sfondi të jetë i parashikueshëm “.

Profesori shtoi: ‘Veshi është i madh në krahasim me irisin, retinë dhe gjurmët e gishtave, dhe aq lehtë kapet në distancë’./Indeksonline/