19:02 / E Diele, 08 Prill 2018 / indeksADMonline

Katër shkaqet e pranisë së grimcave të bardha në urinë

Urina e shëndetshme është e verdhë e zbehur dhe e kthjelltë. Disa kushte mund të shkaktojnë grimca të bardha në urinë ose ta bëjnë atë të dukshme. Shtatzënia dhe infeksionet e traktit urinar janë shkaqe të zakonshme të ndryshimeve urinare, por shumë kushte të tjera mund të shkaktojnë simptoma të ngjashme.

Shkaqet e mundshme të grimcave të bardha në urinë përfshijnë:

1. Shtatzënia

Gjatë shtatzënisë, ka një sërë ndryshimesh hormonale që mund të shkaktojnë shkarkimin vaginal dhe simptoma të tjera. Një shkarkesë mund të përzihet me urinën pasi del nga trupi dhe shfaqet si grimca e bardhë në urinë. Kjo është normale dhe nuk është shkak për shqetësim.

Kushdo që është shtatzënë dhe ka shkarkesë vagjinale që duket e errët ose shkarkimet e shoqëruar me simptoma të tjera, të tilla si kruajtje ose djegie, atëherë duhet të vizitoni një mjek, pasi mund të keni infeksion.

2. Infeksionet në traktin urinar (UTIs)

UTI-të ndodhin kur bakteret hyjnë në uretër dhe shkojnë në fshikëz, veshkë ose uretër, ku shumohen dhe shkaktojnë infeksionin. Kjo ndodh edhe kur viruset, parazitët ose kërpudhat që hyjnë në traktin urinar mund të shkaktojnë një UTI. Një UTI mund të shkaktojë shkarkimin te burrat dhe te gratë, dhe mund të shkaktojë që grimcat e bardha të shfaqen në urinë.

Simptomat tjera të infeksioneve të traktit urinar përfshijnë: dhimbje në bark ose legen, një urgjencë për të urinuar, dhembje gjatë urinimit, urina me re, urina me aromë të keqe, ethe ose dridhura.

UTIs bakterial zakonisht kërkojnë antibiotikë. Nëse UTI nuk është trajtuar, mund të përhapet në pjesë të tjera të trupit dhe mund të shkaktojë komplikime serioze. Çdokush që mendon se ka UTI, duhet të vizitojë një mjek për diagnozën dhe trajtimin.

3. Prostata

Prostatiti i referohet inflamacionit të gjëndrës së prostatës dhe mund të shkaktohet nga një infeksion bakterial pranë gjëndrës. Mund të shkaktojë shkarkimin nga uretra që përzihet me urinë.

Meshkujt me prostatitis mund të kenë simptoma të tjera, duke përfshirë: vështirësi ose dhimbje gjatë urinimit, ethe ose temperaturë, dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës, pulsim ose dhimbje në testis, perineum ose rektum, ejakulim i dhimbshëm, disfunksion erektil.

Shumica e rasteve me prostatis bakterial kërkojnë antibiotikë.

4. Sëmundjet e transmetuara seksualisht (STIs)

Një STI mund të shkaktojë ndryshime në urinë. Nëse një person ka një STI atëherë ata duhet të përmbahen nga kontakti seksual. STI transmetohet përmes kontaktit seksual, anal, vagjinal, dhe shumë prej tyre mund të shkaktojnë ndryshime në urinë, transmeton KosovaPress.

Trikomoniazis, klamidia, dhe gonorreja janë të gjitha STI që mund të shkaktojnë shkarkimin gjenital në meshkuj dhe femra. Ky shkarkim mund të shfaqet si grimca e bardhë në urinë ose të bëjë vetë urinën të duket e bardhë ose me re. Kushdo që mendon se mund të ketë një STI duhet të kontaktojë një mjek.

Temat: