08:05 / E Martë, 17 Prill 2018

Kjo i ndodhi qenit qA� mbyti nA�nA�n kosovare bashkA� me tA� birin

Qeni hibrid i racA�s staffordshire terrier, i cili nA� Hannover tA� GjermanisA� mbyti nA�nA� e bir shqiptarA�, tashmA� A�shtA� eutanizuar.

Qeni luftarak me nofkA�n Chico, i cili nga fillimi i muajit prill tA� kA�tij viti, nA� Hannover tA� GjermanisA� mbyti nA�nA� e bir, A�shtA� eutanizuar (vdekje e lehtA�). Sipas njA� artikulli tA� publikuar nA� a�?Bilda�?, procedura nA� fjalA� A�shtA� kryer pas njA� hetimi nA� klinikA�n veterinere tA� Universitetit tA� Hannoverit, gjatA� ditA�s sA� hA�nA�, pA�rcjell Albinfo.ch.

Para njA� jave, shoqata pA�r mbrojtjen e kafshA�ve nA� Hannover kishte paralajmA�ruar se Chico do tA� jetojA� edhe mA� tej dhe nuk do tA� vritet. Rreth 230 000 persona e kanA� nA�nshkruar njA� peticion kundA�r vrasjes sA� qenit.

Qyteti i Hannoverit e pranoi se gjatA� kA�saj kohe kishte ndodhur njA� lA�shim, pasi autoriteteve qA� nA� vitin 2011 u kishte rA�nA� nA� sy se qeni duhej tA� kontrollohej, por njA� kontroll i tillA� asnjA�herA� nuk A�shtA� realizuar.

Qeni me ngjyrA� kafe, nuk kishte pasur asnjA�herA� reputacion tA� mirA� tek fqinjA�t, pasi ishte vlerA�suar si agresiv.