00:00 / E Enjte, 30 Mars 2023 / AR

Kjo shkollë ndalon dëgjimin e këngës së Miley Cyrus

Administratorët në një shkollë fillore në Wisconsin ndaluan një klasë të klasës së parë të performonte një duet të Miley Cyrus dhe Dolly Parton që promovonte pranimin e LGBTQ sepse kënga “mund të perceptohej si e diskutueshme”.

Nxënësit në Shkollën Fillore Heyer në Waukesha kishin përgatitur një interpretim të “Rainbowland” për koncertin e tyre pranveror, por zyrtarët e shkollës e goditën këngën nga formacioni javën e kaluar. Prindërit në rreth thonë se vendimi është marrë sepse kënga inkurajon pranimin e LGBTQ dhe i referohet ylberit.

James Sebert konfirmoi për Fox6 se administratorët e kishin hequr “Rainbowland” nga koncerti i klasës së parë sepse mund të mos ishte “i përshtatshëm për moshën dhe nivelin e pjekurisë së studentëve”. Ai përmendi gjithashtu një politikë të bordit të shkollës kundër ngritjes së çështjeve të diskutueshme në klasa.

Sebert ka ndaluar më parë shfaqjen e ylberëve dhe flamujve të krenarisë në klasat e Waukesha dhe pezulloi punën e barazisë dhe diversitetit të distriktit shkollor në vitin 2021.