21:43 / E Premte, 24 Maj 2024 / FR

Komandanti i KFOR-it pas takimit me Osmanin: Vazhdojm të zbatojmë mandatin

Komandanti i misionit të KFOR-it të udhëhequr nga #NATO , gjeneralmajor Özkan Ulutaş sot është takuar me Vjosa Osmanin në Prishtinë.

Përmes një njoftimi, Komandanti i KFOR-it nënvizoi se komunikimi i vazhdueshëm ndërmjet KFOR-it dhe institucioneve në Kosovë dhe organizatave të sigurisë në Kosovë janë çelësi për sigurinë e qëndrueshme, në dobi të të gjitha komuniteteve që jetojnë në Kosovë, dhe ripohoi përkushtimin e palëkundur të KFOR-it për të luajtur rolin e tij në këtë drejtim. 

“KFOR-i vazhdon të zbatojë mandatin e tij – bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999 – për të ofruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme”, thuhet në njoftim.

KFOR-i është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit (EULEX), përkatësisht, me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë.