16:56 / E Mërkurë, 21 Nëntor 2018 / indeksADMonline

Kompjuterët në Korenë e Veriut kanë një sistem operativ ndryshe nga e gjithë bota

Kur ish-punonjësi i Google, ëill Scott, kishte mundësinë të vizitonte Universitetin Pyongyang të Shkencës dhe Teknologjisë, ai gjithashtu mori një kopje të sistemit operativ “Red Star 3” të Koresë së Veriut, para se të kthehej në Amerikë.

Në atë kohë pak dihej publikisht për Red Star 3.

Koreja e Veriut përdorte Windows, por që atëherë ka krijuar Red Star 3, e cila është projektuar të duket shumë si sistemi operativ MacOS i Apple, shkruan IndeksOnline.

Red Star 4 thuhet se është në punë, por tani për tani, shumica e njerëzve në Korenë e Veriut janë ende në versionin e tretë.

Nga sfondet mahnitëse dhe piktoreske për të hequr Korenë e Jugut nga zonat kohore në dispozicion, kështu duket një kompjuter në Korenë e Veriut:

Kur instaloni Red Star 3, ju kërkohet të zgjidhni një qytet për zonën tuaj kohore. Është interesante se Seul, Koreja e Jugut, nuk janë si opsion.

Kështu duket “log-in”

E hapur

Ky është “Word processori”

E-mail
…..