15:33 / E Shtunë, 13 Prill 2024 / FR

Konsumimi i tepërt me vitaminë B3 mund të kontribuojë në sëmundjet e zemrës

Ka disa faktorë rreziku të pamodifikueshëm dhe të parandalueshëm për sëmundjet e zemrës.

Studiuesit kohët e fundit zbuluan se nivelet e larta të një vitamine të zakonshme B të quajtur niacinë në trup mund të kontribuojnë në sëmundjet kardiovaskulare, shkruan Medical News Today.

Ata panë se niacina e tepërt mund të shkaktojë inflamacion të enëve të gjakut, i cili nga ana tjetër mund të çojë në aterosklerozë – ose ngritje të pllakave në muret e arterieve.

Niacina – e njohur gjithashtu si vitamina B-3 – është një nga tetë vitaminat e ndryshme B.