22:57 / E Shtunë, 21 Maj 2022 / A K

Kryebashkiaku i Kharkiv: Mijëra ndërtesa janë të shkatërruara duke përfshirë spitalet, nënstacionet, transportin dhe rrugët

Gati 170 shkolla dhe kopshte, si dhe 30 % e ndërtesave të larta në Kharkiv, janë shkatërruar, shkroi Qendra e Ukrainës për Komunikime Strategjike dhe Siguri të Informacionit në një postim në Telegram.

Sipas kryebashkiakut Ihor Terekhov, disa pika të infrastrukturës, duke përfshirë spitalet, nënstacionet, transportin dhe rrugët, ishin midis ndërtesave të tjera të shkatërruara.

Ne kemi tetë mijë ndërtesa të larta banimi, 30% e tyre janë deri diku të shkatërruara,” u shpreh Terekhov.

Ai tha se ndërsa qyteti po planifikonte të rivendoste ndërtesat e dëmtuara duke përdorur teknologji të re, shumë prej tyre do të duhet të rindërtohen nga e para.