10:41 / E Hënë, 23 Prill 2018 / indeksADMonline

Kuptoni seriozitetin e pirjes sA� alkoolit tA� vazhdueshA�m, Afrika tregon storien e saj (Foto)

Pothuajse shumA� njerA�z thonA� se a�?nuk do tA� pi mA� asnjA�herA� alkoola�? dhe pA�rfundojnA� sA�rish nA� vendin e njA�jtA� duke pirA�.

ShumA� persona zgjedhin qA� asnjA�herA� tA� mos lA�nA� anash alkoolin kur dalin nA� mbrA�mje e nA� plot raste ta��i zbardhA� mA�ngjesi duke pirA� tekila apo diA�ka tA� ngjashme.

Por kur Afrika Brooke vendosi tA� mos e pijA� mA�, ka njA� arsye tA� fortA�.

a�?MA� nA� fund e pranova se kisha njA� problem tA� madh me alkoolin dhe diA�ka duhej tA� ndryshontea�?, ka thA�nA� ajo, transmeton Indeksonline.

a�?PA�r tetA� vjet deri mA� tani, unA� kam qenA� njA� pijanece, ashtu edhe si shumA� bashkA�moshatarA� tA� mi, e kisha normalizuar pijen dhe e praktikova A�do herA� qA� isha pranA� alkoolita�?, ka thA�nA� ajo.

Afrika, tani 26 vjeA�are, thotA� se pija nuk kishte kurrA� lidhje me shijen pasi sipas saj ishte diA�ka pA�r tA� rrA�zuar ndjenjA�n qA� njeriu fshihte brenda vetes, qA� tA� ndjente se po transformohej.

a�?Po pA�rpiqesha tA� pija ankthin social dhe ndjenjat e vetA�vlerA�simit tA� ulA�t. UnA� piva pA�r ta��u ndier e kA�rkuar, unA� piva tA� ndjehesha e dA�shiruar dhe e dA�shirueshme. MegjithA�se provat pA�r tA� sugjeruar se ndA�rprerjet e mija po bA�heshin problematike, mendoja se nuk pajtohesha me imazhin e shoqA�risA� alkoolike, andaj dA�shtova tA� shihja se sa dA�me po mA� bA�nin tA� pija nA� piknik apo kudo tjetA�r, rreth mirA�qenies sime mendorea�?, ka shtuar Afrika.

Tani ajo ka njA� vitA� e pesA� muaj qA� nuk ka pirA� dhe thotA� se pA�rpara kA�sja kishte shumA� pA�rpjekje pA�r ta lA�nA� por gjithmonA� kishte pA�rfunduar duke pirA� sA�rish.

Momenti kur vendosi tA� mos pijA� mA� A�shtA� se pas njA� darke ku kishte pirA� shumA�, humbi vetA�dijen pA�r nA�ntA� orA�.

Pas nA�ntA� orA�shit ajo pati mosmarrA�veshje me tA� gjithA� qA� doli atA� natA�. NA� kA�tA� ndA�rprerje, ajo kishte blerA� edhe mA� shuam alkool dhe kishte pirA� nA� mA�ngjes herA�t. Ishte zgjuar nA� mesditA� dhe kishte pirA� ende, pa kujtuar detajet por ndjenja e rA�ndA� qA� kishte pasur atA� ditA� e bA�ri tA� vendosA� qA� tA� lA� pijen duke thA�nA� se nuk do ta��i arrijA� tA� 30-tat nA� kA�tA� mA�nyrA�./Indeksonline/