10:48 / E Mërkurë, 10 Gusht 2022 / LB

Kurti: S’konfiskohen dokumentet e Serbisë, është lajm i rremë

Kryeministri Albin Kurti ka thënë se reciprociteti për letërnjoftime dhe targat me Serbinë do të fillojë të zbatohet nga 1 shtatori.

Po sipas tij, Qeveria po ballafaqohet me lajme të rreme rreth masës së reciprocitetit.

Në mbledhjen e qeverisë të mërkurën, Kurti ka deklaruar se ka dëgjuar një lajm të rremë me pretendimin se “dokumentet e Serbisë do të konfiskohen në kufi” në këmbim të dokumentit për hyrje-dalje.

Megjithatë, Kurti ka thënë se ky pretendim “nuk është i vërtetë”. Të njëjtat fjalë, kryeministri i tha edhe në gjuhën serbe.

Ai tregoi se dokumenti nga institucionet e Kosovës në kufi lëshohet për 20 sekonda, ndërsa theksoi se procedura e kësaj nga ana e Serbisë ua merr qytetarëve të Kosovës 10 deri në 60 minuta kohë.

“Përballë fushatës tonë për vendimet e Qeverisë dhe thirrjes për ligjshmëri u ngrit një dezinformatë, informimi për barrikada. Barrikadat u bënin rezistencë vetëm që të mbrojmë vendin. Konvertimi i targave në RKS i shërben rendit dhe ligjit. Në vlerën totale kapin shifrën 5 mijë euro. Për një masë të njëjtë duhet të presim mbi 60 minuta”, transmeton EO.

“Kam dëgjuar për lajmin e rreme që dokumentet serbe do të konfiskohen në kufi nuk është e vërtetë. Me 1 gusht ishin lëshuar4 mbi 2000 dokumente për hyrje dalje. Po jetojmë në një epokë sfiduese dhe na duhet kujdes i shtuar. Dezinformimi paraqet rrezik mjaft të madh. Fushata jonë e informimit do të vazhdojë kur do të rifillojnë së zbatuari dy vendimet tona. Barrikadat që vendosen në veri vijnë nga lartë”.