13:51 / E Hënë, 16 Prill 2018

Kuvendi pa kuorum-a�?muhabetea�� por sa��ka votim

Pas pA�rfundimit tA� deklarimeve tA� deputetA�ve nA� pikA�n jashtA� rendit tA� ditA�s dhe pyetjeve parlamentare, seanca e Kuvendit tA� KosovA�s po vazhdon punimet pa kuorum.

a�?Nuk kemi kuorum tA� votojmA�a�?, tha kryesuesi i seancA�s, Xhavit Haliti, kur erdhi koha tA� votohej njA� propozim i komisionit pA�r arsim qA� tA� hyjA� nA� rend dite.

MA� pas erdhi njA� propozim nga shefi i GP LDK-sA� qA� nA� rend dite tA� hyjA� edhe themelimi i Komisionit Hetimor Parlamentar pA�r deportimin e gjashtA� shtetasve turq.

a�?Kemi pas takim me shefat e GP-ve dhe jemi pajtu qA� ky komision tA� ketA�A� 11 anA�tarA�. Ta fusim nA� rend ditea�?, tha Hoti.

NdA�rsa shefi i GP VV, Glauk Konjufca u pajtua qA� formimi i komisionit tA� hyjA� nA� rend dite, por tha se: a�?Ka mbetur A�A�shtja se kush do ta udhA�heqA� kA�tA� komisiona�?.

Por, nA� lidhje me kA�tA� pikA� ka kundA�rshtime nga partitA� nA� pushtet, me rekomandimin se duhet tA� presin pA�r interpretim se a konsiderohen inicues edhe pA�rkrahA�sit e nismA�s.

a�?UnA� se di qka doni me mrri me kA�tA� komision, veA� nejsea�?, tha kryesuesi Xhavit Haliti.

Aktualisht nA� seancA� po diskutohet pA�r kA�tA� A�A�shtje.

Seanca e Kuvendit nisi rreth dy orA� mA� parA� me 61 deputetA� nA� sallA�, por tani nuk ka kuorum, nA� sallw janA� vetA�m 57 depuetetA�.

Pas kA�saj kryesuesi mori vendim qA� seanca tA� shkojA� nA� pausA� deri nA� orA�n 15-tA�.