07:10 / E Premte, 17 Janar 2020

Ky është vendi më i mirë për rritjen e fëmijëve

Amerika është renditur më poshtë se Mbretëria e Bashkuar në një listë të ‘Vendeve më të mira për rritjen e fëmijëve’ për vitin 2020.

Lista u bazuar në atribute të ndryshme sic janë: kujdesi për të drejtat e njeriut, sa jëni miqësor në familje, ambienti për barazinë gjinore, të të shohin si i lumtur, barazia në të ardhura, të qenit i sigurt, të paturit e arsimit publik dhe sistemeve të kujdesit shëndetësor të zhvilluara mire, shkruan Indeksonline.

News News and World Report (i cili e krijoi listën) renditi Danimarkën në numrin një, pasuar nga Suedia, Norvegjia, Kanada dhe Holanda.

Mbretëria e Bashkuar vendoset në numrin 11 nga 73 vendet, ndërsa Amerika në vendin e 18-të./Indeksonline/

Mos i humb