22:51 / E Martë, 28 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Lansohet raporti mbi arsyet e bashkimit të kosovarëve në luftërat në Siri

Zyra e Kryeministrit  dhe Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim)do të lansojnë raportin “Të Kuptuarit e Faktorëve Shtytës dhe Tërhjekës: Intervistat me luftëtarët e huaj të kthyer dhe familjet e tyre”.

UNDP porositi këtë raport të pavarur me qëllim që të kuptohen më mirë faktorët shtytës dhe tërhjekës që i nxisin kosovarët t’i bashkohen grupeve terroriste të huaja dhe të mbështesin institucionet vendore dhe ndërkombëtare në zhvillimin e politikave dhe programeve më të mira që kanë për qëllim parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm, si dhe rehabilitimin dhe riintegrimin e luftëtarëve të huaj të kthyer.

Të pranishmëve në ngjarje do t’ju drejtohen Ramush Haradinaj, Kryeministër i Kosovës,  Greg Delaëie, Ambasador i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, dhe Zëvendës Përfaqësuesja e Përhershme e UNDP-së, Alessandra Roccasalvo.

Lansimi i këtij raporti do të bëhet nesër  me fillim në ora 14:00, në hotel Sëiss Diamond.