09:35 / E Hënë, 13 Gusht 2018

Lidhja me televizorin ndikon në rritje të depresionit

Lidhja e ngushtë me televizorin dhe mediat ne përgjithësi mund te rrisë depresionin te njeriu.

Sipas dy studimeve te universiteteve te Pistburgut dhe Minesota-s, te publikuara ne “Archives of General Psychiatry”, ekspozimi i tepërt ndaj mediave gjate adoleshencës mund te ndikoje ne zhvillimin e depresionit, sidomos tek meshkujt.

Gjithashtu, sipas një tjetër studimi, mediat mund te ndikojnë edhe ne shëndetin fizik.

Kështu, fëmijët qe ne moshe te mitur shikojnë shume televizor, ne moshe madhore janë me te prirur te kenë shëndet te dobët.

Mos i humb