09:42 / E Premte, 08 Dhjetor 2017 / k.v

Limon, mjaltë dhe alkool: Cila është më e mira kundër dhimbjes së fytit?

Dhimbja e fytit është problem majftë i shpeshtë dhe prandaj diskutimet mjekësore për gjetjen e trajtimeve për këtë problem janë gjithnjë të pranishme.

Janë disa pije, fruta dhe erëza që ndihmojnë në trajtimin e këtij problem? Ç’është më e rëndësishmja, alkooli, erëzat, limoni dhe mjalta, cila është baza shkencore për zgjedhjet tona për këto produkte bimore?

Mjalti me limon është një trajtimet më të shpeshta për dhimbje fyti. Kjo rekomandohet gjerësisht edhe nga mjekët, si metodë për trajtimin e këtij problem pa përdorur medikamte të ndryshme.

Për shkak të përbërësve dhe vetive shëruese që mjalti dhe limoni kanë, një kombinim e të dyja është një zgjidhje e duhur për shërim të fytit, transmeton Indeksonline.

Përvec limonit dhe mjaltës,  pijet alkoolike morën vendin e dytë. Një pije alkoolike e ngrotë sic është për shembull vera e kuqe, është një zgjidhje e mirë për trajtimin e këtij problem.

Xhenxhefili është një tjtër zgjedhje adekuate si një metodë efektive për të zbutur një dhimbje të fytit. Në të vërtetë, xhenxhefili është dëshmuar që redukton dhimbjen./Indeksonline/