13:13 / E Hënë, 05 Shkurt 2018

Llogaritje matematikore për peshën, mund të jeni të befasuar

Nganjëherë duke te pabesueshme kur sheh njerëz që hanë më shumë se ti por vazhdojnë të kenë një trup fantastik.

Madje përmes disa fotografi të publikuara në Instagram në të shumtën e rasteve ne hidhemi në dyshime se si arrin dikush të mbajë një trup kaq të përpiktë.

Por e gjitha ka të bëjë me baraspeshimin e ushqimit dhe ushtrimeve.

Pra pakësimi mund të çojë në humbjen e peshës, por nëse ushtroni rregullisht,a jo gjithashtu mund të nxisë trupin të fillojë të kapërcejë çfarëdo ushqimi që vjen në rrugë e sipër.

Muskujt tuaj ndalojnë rritjen dhe qelizat e yndyrës qëndrojnë sepse trupi është nën kaq shumë stres.

Pra në momentin që jeni duke ushtruar nuk vëreni se cili është stresi psikologjik dhe çfarë ai fizik.

Së pari, jo të gjithë duhet të llogarisin kaloritë (në fakt askush nuk duhet të ndihet i detyruar ta bëjë këtë). Madje mund të bëhet mjaft problematike edhe nëse keni një çrregullim, transmeton Indeksonline.

Ju filloni duke zgjedhur formulën e grupit të moshës:

Burra

10-17 vjet BMR = 17,7 x Ë + 657

18-29 vite BMR = 15,1 x Ë + 692

30-58 vjet BMR = 11,5 x Ë + 873

Gratë

10-17 vjet BMR = 13.4 x Ë + 692

18-29 vite BMR = 14.8 x Ë + 487

30-59 vjet BMR = 8.3 x Ë + 846

(Ë = pesha e trupit në kg) Kështu që unë, për shembull, peshojnë 60 kg. 14.8 x 60 + 487 = 1.375 kalori. Kjo do të thotë se unë kam nevojë për më shumë kalori nëse unë isha i shtrirë në shtrat ditën, jo duke lëvizur – kjo është e mjaftueshme për ta mbajtur trupin tim të  gjallë por jo aktive./Indeksonline/