15:17 / E Premte, 26 Shkurt 2021 / M. M

Lloj-lloj metodash, por ja kush janë 5 mënyra se si të humbi peshë… shëndetshëm mbi të gjitha

A jeni përpjekur të humbni peshë me metodë dhe sugjerim nga ekspertët, çdo formulë të fqinjës dhe palestër pafund?

Epo, nuk jeni i vetmi. Humbja e peshës është një proces i rëndësishëm, por edhe i vështirë. Ndjekja e një rutine të humbjes së peshës është e rëndësishme, por më e rëndësishme se kjo është të qenurit ju i shëndetshëm.

Ndërsa humbja e peshës ka të bëjë me një dietë të shëndetshme dhe stërvitje, zakonet dhe zgjedhjet tuaja të përgjithshme mund të kenë një ndikim afatgjatë në sa peshë humbni dhe si e mbani atë.

Po iu rendisim 5 hapa të rëndësishëm se si të jeni të shëndetshëm dhe të dobët njëkohësisht.

Kontrolli i vakteve – Kontrolli i vakteve është një nga zakonet më të rëndësishme për t’u përfshirë në dietën tuaj. Në vend që të lini ushqime nga dieta juaj për të humbur peshë, hani gjithçka në përmasa të vogla. Disa mënyra për ta bërë këtë janë përdorimi i pjatave më të vogla, mbajtja e një ditari ushqimi dhe peshimi i ushqimit tonë përpara se ta gatuajmë dhe ta konsumojmë.

Hani vakte të ekuilibruara – Konsumimi i vakteve që kanë një ekuilibër përsa i përket lëndëve ushqyese që ato ofrojnë dhe mënyrës se si funksionojnë, mund t’ju ​​ndihmojë të arrini qëllimet tuaja të humbjes së peshës më shpejt sesa mendoni. Sigurohuni që pjata juaj, në çdo vakt të caktuar, të ketë një përzierje të karbohidrateve, proteinave, yndyrës, etj, dhe nuk është e rëndë vetëm për një lloj të përmbajtjes së ushqimit.

Hani më shumë fibra – Ndërsa të gjithë ne vendosim shumë theks në proteina, vitamina dhe përmbajtje të tjera të ushqimit, shpesh harrojmë fibra. Fibrat veprojnë si katalizator për tretjen dhe ndihmojnë trupin tuaj të funksionojë mirë. Tretja luan një rol shumë të rëndësishëm në humbjen e peshës.

Shkurtoni ushqimin e përpunuar – Ushqimi i përpunuar ka shumë të ngjarë të jetë armiku më i madh i një plani për humbjen e peshës. Ushqimi i përpunuar është i pasur me sheqer, yndyrna, kripë dhe përbërës të tjerë që çojnë vetëm në shtim të peshës, madje pa i siguruar trupit ndonjë send të mirë për të funksionuar më mirë. Nëse dëshironi të humbni peshë, përpiquni të minimizoni ushqimet e përpunuara.

Pirja e duhanit dhe pirja – Edhe nëse ndiqni dietën më të shëndetshme, zakone të tilla si pirja e duhanit, ose pirja rregullisht, mund të çojnë në shtim në peshë. Këto zakone shoqërohen gjithashtu me çështje të tjera shëndetësore si kanceri i mushkërive, dëmtimi i mëlçisë dhe më shumë. Prandaj, përmbajtja nga këto zakone mund të jetë më e mira kur bëhet fjalë për përmirësimin e shëndetit dhe humbjen e peshës.