18:29 / E Martë, 28 Janar 2020

Luftë e ashpër midis policëve dhe zjarrfikësve në Paris

Luftimet filluan midis policisë dhe zjarrfikësve që po përpiqeshin të prisnin ekranet e sigurisë gjatë protestave antiqeveritare në Paris sot.

Videot e dhunës befasuese u postuan në internet gjatë demonstratave afër qendrës së kryeqytetit, transmeton Indeksonline.

Ato tregojnë qartë oficerët e CRS (Kompanitë e Sigurisë Republikane) të cilat kanë reaguar me shkopinj ndaj zjarrfikësve, të cilët kërkonin paga dhe kushte më të mira.

“Zjarrfikësit ishin shumë militantë dhe në një fazë u përpoqën të rrëzonin barrierat e policisë,” tha një dëshmitar okular.

Policia u përgjigj me gaz lotsjellës dhe më pas hyri me shkopat e tyre. Luftimet u bënë shumë të shëmtuara. ‘

Problemi më i madh u bë menjëherë pas orës 4 pasdite në Avenue de la Republique, midis shesheve të Republikës dhe Kombit.

Zjarrfikësit ishin përpjekur të shembnin barrierat afër rrugës unazore në Paris, sepse donin të zgjeronin rrugën e tyre të marshimit.

Sindikatat organizuan protestën në Paris për punonjësit e shërbimit të zjarrfikësve në të gjithë vendin./ Indeksonline