21:22 / E Martë, 03 Tetor 2023 / MSH

Mandl: Vuçiq do përshkallëzim, njerëzit në Kosovë janë të frikësuar

Eurodeputeti austriak Lukas Mandl, ka kritikuar Përfaqësuesin e Lartë të BE-së për Politikë të Jashtme, Josep Borrell bashkë me anëtarët e tjerë të Komisionit, të cilët nuk morën pjesë në seancën e sotme në Parlamentin Evropian.

Sipas Mandl, Komisioni ka dështuar me politikën e vetë në Ballkanin Perëndimor.

“Komisioni nuk duhet t’i kthehet punës së vet të përditshme, sikur çdo gjë është në rregull. Duhet t’ia bëjë të qartë regjimit të Vuçiqit dhe të gjithë të tjerëve në atë anë, se njerëzit në Kosovë s’mund të provohen e duhet të ketë deeskalim”, tha Mandl.

Më pas, ai shtoi se kosovarët janë të frikësuar pasi sjellja e Serbisë u kujton luftën, teksa ajo çka dëshiron Vuçiqi është vetëm përshkallëzimi.

“Pas ngjarjeve të fundit njerëzit në Kosovë janë të frikësuar. Kujtimi i luftës dhe mizorisë është i pranishëm. Me udhëheqësit serbë, Komisioni Evropian nuk duhet t’i kthehet punës si zakonisht. Liderët e Kosovës mund të mos lejojnë të provokohen. Përshkallëzimi – çfarë dëshiron Vuçiq. Depërshkallëzimi – ajo që meriton bota” shtoi Mandl.