09:14 / E Martë, 05 Mars 2024 / S Z

Maqedonci: Familja Jashari, simbol i lirisë e burim frymëzimi i ushtarëve të FSK-së

Ministri i Mbrojtjes, ministri Ejup Maqedonci, në 26-vjetorin e Epopesë së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, ka thënë se Shaban Jashari dhe të bijtë Ademi e Hamza së bashku me të gjithë anëtarët e familjes, dhanë shembullin e një rezistence totale, duke vazhduar luftën deri në frymën e tyre të fundit.

Ai ka theksuar se ata u bënë simbol i lirisë dhe një epopeje që shënoi historinë e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Edhe pas 26 vitesh, ministri Maqedonci, ka thënë se rezistenca e Jasharëve është burim frymëzimi për ushtarët e Forcës së Sigurisë së Kosovës.

“Që nga atëherë para 26 viteve dhe deri sot, rezistenca dhe lufta e Jasharëve të Prekazit, është kthyer në burim frymëzimi për të gjithë luftëtarët e UÇK-së në luftën e tyre për liri, duke u trashëguar deri te ushtarët e Forcës së Sigurisë së Kosovës, në misionin e tyre për ta ruajtur këtë liri. 26 vjet përpjekje për ta kultivuar luftën e drejtë për liri dhe për ta frymëzuar me të luftën për shtetndërtim. 26 vjet Epope e UÇK-së: 26 vjet lavdi!”, ka shkruar ministri Maqedonci në Facebook.

Po ashtu, ai ka thënë se gjatë 5, 6 dhe 7 marsit të vitit 1998, fshati Prekaz bëhet dëshmi e një rezistence të palëkundur dhe heroike.