19:08 / E Premte, 11 Janar 2019

Maqedonia edhe zyrtarisht e ndërroi emrin

Me 81 vota “për” është votuar Ligji Kushtetues për zbatimin e amendamenteve. me këtë votim, zyrtarisht mbaron procesi për ndryshimet kushtetuese.

Me këto ndryshme Maqedonia sot e tutje edhe zyrtarisht do të quhet Maqedonia e Veriut.


Pas shumë pëplasjeve dhe vështirësive mes pushtetit dhe opozitës, më në fund në orët e pasditës u arrit marrëveshja me çka u pranuan amandamentet e Lëvizjes Besa me të cilat amandamente shqiptarët do të regjistrohen si shqipar nëi dijasporë. Amandamenti i dytë garanton përdorimin e nënshtetësisë në gjuhën shqipe e cila do të jetë në të gjitha dokumentet e shqitarëve.


Ndërkohë, jashtë kuvendit të Maqedonisë ku akoma vazhdon seanca dhejtëra maqedonas protesojnë për të kundërshtuar ndryshimin e emrit të Maqedonisë. /Indeksonline/